Vitamina K2 100 µg


Vitamina K2 naturală (MK-7) conține o formă de vitamina K extrem de biodisponibilă – menaquinona-7, derivată din natto, un aliment fermentat tradițional japonez, recunoscut pentru conținutul ridicat de vitamina K2.1,2
Există 3 tipuri de Vitamina K: K1 (fitomenadion) este derivat din alimente, K2 (menaquinona) este produsă de bacteriile intestinale și K3 (Menadiona) este o formă sintetică. Vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui și este esențială pentru sinteza de către ficat a proteinelor de coagulare a sângelui.
Menaquinona-7 (MK-7) este una dintre cele mai studiate forme ale vitaminei K.3
Vitamina K a fost descoperită în 1929 ca nutrient esențial pentru coagulare. Este un cofactor esențial pentru enzima care activează proteinele implicate în hemostază (oprirea sângerării), inclusiv protrombina (factor II de coagulare).3,4 În cazuri severe de deficit, scăderea protrombinei poate duce la sângerări.
Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos. Proteina osteocalcina, principală proteină structurală a osului, necesită vitamina K pentru activare (carboxilare). Când osteocalcina este inactivă (necarboxilată), densitatea minerală osoasă poate fi redusă.5 Proteina Matrix GLA, dependentă de vitamina K, este implicată în prevenirea calcificării anormale în oase.
Beneficii:
- Vitamina K contribuie la coagularea normală a sângelui
- Vitamina K susține menținerea sănătății sistemului osos
- 100 µg de vitamina K2 (menaquinonă-7) per capsulă vegetală
- Sub formă naturală brevetată, cu biodisponibilitate ridicată¹
- Potrivită pentru vegetarieni
Notificare 4444/2020
Referinte:
1. Sato T, Schurgers LJ, Uenishi K. Comparison of menaquinone-4 and menaquinone-7 bioavailability in healthy women. Nutr J. 2012; 11(1):93. doi:10.1186/1475-2891-11-93.
2. Nutrition Facts for Natto. https://tools.myfooddata.com/nutrition-facts.php?food=172443&serv=wt9&qty=1. Accessed August 26, 2020.
3. Micronutrients I of M (US) P on. Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. National Academies Press; 2001. doi:10.17226/10026.
4. OpenStax. https://openstax.org/details/books/anatomy-and-physiology. Accessed August 4, 2020.
5. Gundberg CM, Lian JB, Booth SL. Vitamin K-dependent carboxylation of osteocalcin: Friend or foe? Adv Nutr. 2012; 3(2):149-157. doi:10.3945/an.112.001834.
A se administra ca supliment alimentar pentru adulti, o (1) capsulă vegetală pe zi, cu suc sau apa, intre mese, sau conform recomandarilor medicului sau farmacistului. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Acest produs este un supliment alimentar. Se recomanda administrarea conform recomandarilor medicului specialist sau a farmacistului. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata, echilibrata si un mod de viata sanatos. A se consuma, de preferinta, pana la data marcata pe ambalaj. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina si umiditate, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.
Fiecare capsulă vegetală oferă: fosfat dicalcic (agent de încărcare), Vitamin K2 (sub forma de menaquinona-7) 100μg 133%VNR, hidroxipropilmetilceluloză (membrana capsulei vegetale), ulei de floarea soarelui, dextrină, stearat de magneziu de origine vegetală, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant), gumă de celuloză.
Toate formele de vitamina K pot interacționa cu anticoagulantele. Dacă vă aflați sub tratament medicamentos cu anticoagulante, consultați medicul sau farmacistul înainte de a administra acest produs. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Dacă sunteți însărcinată, alăptați, sau vă aflați sub tratament medicamentos sau suferiți de o condiție medicală, consultați medicul sau farmacistul înainte de a administra acest produs. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A se păstra la temperatura camerei (15 - 30°C), la loc uscat și ferit de lumina directă a soarelui.